Meer over Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje, Torviscas Alto en San Eugenio

29/03/2018

Samenvatting onroerend goed en toerisme in Los Cristianos, Playa de las Américas, Costa Adeje, San Eugenio en Torviscas

Sinds 1976, toen ik mijn eerste 2 weken vakantie in Tenerife nam, en het gebied pas erkend werd als een vakantiebestemming voor de winter, groeide Playa de las Americas in de loop van de volgende twee decennia uit tot misschien wel de meest bekende "door de mens gemaakte" stad op de Canarische Eilanden.

Tijdens dezelfde periode , en daarna, ondervond het kleine vissersdorpje Los Cristianos, met zijn reeds gekende charme en karakter, in de typische Canarische stijl, dezelfde vraag naar extra hotels en vakantieverblijven.

Tegen het eind van de jaren 80, zo niet een beetje eerder, verspreidden beide resorts zich snel, totdat het natuurlijke dorp Los Cristianos zich aansloot bij het meer recentelijk ontwikkelde Playa de las Amercias, en beiden zich uitbreidden langs de kust en iets meer landinwaarts, en bergopwaarts om de gebieden te vormen die nu bekend staan als Costa Adeje, Torviscas en San Eugenio. (Meer over deze gebieden hieronder aan de blog van deze week)

Bouw en verkoop van onroerend goed, naast de bloeiende vakantie-industrie, brak alle eerder bekende records in zo'n korte tijdspanne. Zeker, afgezien van een paar kleine tegenvallers als gevolg van korte recessies, werden de records nog steeds vernietigd en de huizenprijzen bleven snel stijgen, tot ver in de 21e eeuw, totdat de meest recente crisis begon die we allemaal hebben doorstaan in het westerse wereld.

Die recessie, die begon in 2007, misschien wel het ergste die de meesten van ons hebben meegemaakt, heeft de prijzen in het zuiden van de "resortgebieden" met ongeveer 20% tot 30% verlaagd, na de gemiddelde stijgingen van ongeveer 9% per jaar toen het resort vaste waarde kreeg in het begin van de jaren 80 .

Echter in de afgelopen 2 jaren sinds begin 2014 hebben we een langzaam maar zeker herstel gezien, zowel in de verkoop als in de prijzen. Alleen al in de afgelopen 9 maanden zijn de prijzen gestegen, is de vraag toegenomen en is het aanbod enorm gedaald. Er zijn echter nog steeds een beperkt aantal goed geprijsde woningen beschikbaar..

Men zou kunnen beweren dat er altijd verkopers zullen zijn, waar er kopers zijn, dus nu is het een goed moment om ervoor te zorgen dat u de "boot" niet mist als u serieus een vakantiehuis in de zon van Tenerife het hele jaar door heeft overwogen.

Ik zal deze week-blog afronden met een paar links naar wat we bij Lupain als uitzonderlijk goed geprijsde eigendommen beschouwen in de resorts waar we vandaag naar hebben

gekeken, en als voorbeeld 2 linken geven uit elk van de belangrijkste gebieden nl , Los Cristianos, en Playa de las Americas, en 1 uit elk van de andere gebieden die we hebben besproken.

In de volgende blog zullen we bespreken, wat u precies zou moeten overwegen bij de aankoop van een vakantiehuis, of woningen, in Tenerife, voordat u op weg gaat naar dat droomhuis in de zon!

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------------------------------------------------- -------

Voor degenen onder u die bekend zijn met Tenerife, en velen van u zullen op zijn minst jaarlijkse bezoekers zijn, zijn de resortgebieden die wij vandaag besproken hebben bekende namen, we zijn er zeker van dat u liever heeft dat wij u meer vertellen over onroerend goed, en uw mogelijke interesse in een aankoop dan om u te informeren over deze bekende gebieden. In feite is er tegenwoordig zoveel informatie op het internet te vinden over deze gebieden dat wij, als ervaren makelaars, vinden dat we beter onze inspanningen wekelijks moeten concentreren om u op de hoogte te houden van het vastgoedlandschap in plaats van ons te concentreren op wat de rol is van een Touroperator of Tourgids.

Uiteraard zullen we er altijd zijn om de relevante vragen te beantwoorden die u heeft betreffende locatie, en U met plezier helpen en in detail antwoorden op vragen die u in die opzichten heeft.

Maar voorlopig, en zoals we het zullen proberen te doen bij alle aspecten van de aankoop van onroerend goed en verdere procedures, zijn we van mening dat enkele nuttige links naar "neutrale" media en perscommentaren, samen met gespecialiseerde exploitanten, over de resorts van de eilanden, voorzieningen , en wat er te doen valt wanneer men hier is , enz., zeer vaak waardevoller kunnen zijn voor een eerste indruk van nieuwkomers . We denken dat een meer onpartijdige gids beter in staat is om iemand te verleiden om naar het eiland te komen en het te beleven dan een makelaar!

Dus neem een kijkje op enkele van deze links

Vriendelijke groeten